Hjelp meg Herre Krist å strida

Hjelp meg, Herre Krist, å strida.

Salmen er skrevet av Anders Hovden i 1915. Vi finner den i Norske Salmebok (NoS) som nummer 451 med to strofer. Den er plassert under ”Troens strid og seier”. Melodien er ved Hans Ihlen Nistad fra 1933.

Vi siterer strofe en (NoS):

Hjelp meg, Herre Krist, å strida
i di kraft den gode strid,
fylg meg alltid ved mi sida,
fylg meg all mi levetid!
Svimrande ved syndedjupi
viljeveik eg falla kan,
Herre, lei meg langs med stupi
med di sterke frelsarhand!

Det er mange ord i Bibelen som handler om strid og seier. Jesus sier kjemp for å komme inn i Guds rike. Men i denne sammenhengen er det nok mest troens kamp salmisten har i tankene: ”Jeg har stridd den gode strid, fullført løpet og bevart troen. Nå ligger rettferdighetens seierskrans klar for meg. Den skal Herren, den rettferdige dommer, gi meg på den store dagen, ja, ikke bare meg, men alle som med kjærlighet har ventet på at han skal komme.” (2. Tim 4, 7-8).

Vi siterer strofe to (NoS):

Å, kor sælt om eg kan svara
når til siste kveld det lid
og or verdi eg skal fara:
«Eg har stridt den gode strid,
trui har eg halde herdig,
vel fullenda livsens ferd,
rettferdskransen no ligg ferdig
for meg i ei betre verd!»

Kilder:

Bibelen (2011)
Norsk Salmebok (1985)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *